lunes, 14 de diciembre de 2009

Ajuts d'ACC1Ó

Posem a la seva disposició els ajuts per a les Empresas que encara están oberts, la data limit de les poques que queden es final d´aquest 2009. Si voleu estar puntualment informats dels ajuts, subscriviu-vos a l'ACC1Ó informa. Convocatòries obertes: ICF-COPCA (tancament 31/12/09), ICF-CIDEM (tancament 31/12/09), Beques a la xarxa exterior (tancament 08/01/10) i Crèdit Innovació (convocatòria de 09/12/09 a 15/10/10).

PER A L'EMPRESA

Internacionalització

Internacionalització/Línia ICF inversió exterior_2009 Última actualització: 14 d’abril de 2009

a.Ajuts a la internacionalització Línia ICF-COPCA

Objectiu:

Préstec a llarg termini per finançar inversions directes a l’exterior, principalment la part d’actius fixos.

Beneficiaris:


Empreses catalanes, agràries, industrials o de serveis. Facturació 2008 ≥100.000 €, o volum exportació ≥60.000 €. - Projectes que aportin valor tant per a l’empresa com per al conjunt de l’economia catalana - Tenir una vida mínima de 2 anys, bé l’empresa sol·licitant o l’empresa matriu, en el cas de que es tracti d’un grup empresarial. - Experiència comercial en el país de destinació de la inversió. - Que l’empresa sigui sòlida i que el projecte d'inversió sigui viable, a criteri de l’ICF.

Tipologia projectes i despeses subvencionables:

Podran ser objecte de finançament les inversions en actius fixos de qualsevol tipus: materials, immaterials i financers.

Condicions dels préstecs:

a) Import de l’operació: mínim de 300.000 euros, màxim de 5.000.000 euros, fins al 80% de la inversió a realitzar.
b)Termini amortització: en funció projecte, amb un màxim de 12 anys, inclosos, si s’escau, 2 anys de carència d’amortització del principal.
c) Disposicions: El préstec es disposarà contra presentació dels justificants corresponents a l’ICF, de les inversions fetes a l’exterior, excepte per al finançament de circulant. Una vegada formalitzada l’operació, l’empresa disposarà d’un període de fins a 24 mesos per portar a terme la inversió i disposar totalment del préstec, segons s’acordi.
d) Interès: EURIBOR, més un diferencial entre 1,75% i 2,75% a determinar segons projecte i solvència del prestatari. L’interès es carregarà i revisarà periòdicament, segons s’acordi.

Despeses subvencionables: equivalent al 4% del nominal, que es restarà del capital a tornar.

Observacions:

L’empresa podrà tramitar la sol·licitud de préstec i bonificació d’interessos a través de l’Institut Català de Finances (ICF).

Termini:

31 de desembre de 2009 o fins exhauriment de pressupost.

Més informació:

www.acc10.cat/ajuts2009 info@acc10.cat 902 62 77 88

Innovació tecnològica

Internacionalització/ICF-CIDEM_2009
Última actualització: 15 de juny de 2009 Finançament R+D+i

a. Línia ICF-CIDEM de finançament de projectes de recerca, desenvolupament, innovació i modernització industrial

Objectiu:


Préstecs en condicions preferents per al finançament de projectes d’inversió que fomentin la recerca, el desenvolupament tecnològic, la innovació, la modernització tecnològica industrial i la industrialització de projectes de recerca, desenvolupament i innovació.

Beneficiaris:

Empreses amb seu social o operativa a Catalunya, que realitzin projectes d’inversió a Catalunya. A criteri de l’ICF, l’empresa ha de ser sòlida i el projecte d’inversió viable. A criteri del CIDEM, el projecte ha de ser de recerca, desenvolupament, innovació, modernització tecnològica o industrialització de projectes de R+D+i.

Tipologia projectes i despeses subvencionables:

Tipus 1: Projectes de recerca (adquisició de nous coneixements per desenvolupar nous productes), projectes de desenvolupament (adquisició o ús de coneixements i tècniques existents per a l’elaboració o millora de dissenys de productes, processos o serveis) o bé projectes d’innovació (realització d’activitats sistemàtiques per obtenir avantatges competitius mitjançant la incorporació de novetats tecnològiques). Despeses subvencionables: les associades al projecte de R+D+i, com ara personal propi i col·laboracions externes, l’adquisició d’equipaments, instrumental i material dedicat a l’activitat de R+D+i així com subministraments i altres productes similars directament derivats de l’activitat d’investigació.
Tipus 2: Inversions en modernització tecnològica industrial: Incorporació de noves tecnologies dins de l’empresa dirigides a la introducció de productes o processos nous o tecnològicament millorats. Despeses subvencionables: Actius fixos relacionats amb la incorporació a l’empresa, en l’àmbit industrial, de tecnologies d’última generació, nous equips tecnològicament avançats o millora tecnològica dels seus processos actuals (nivell de qualitat, automatització, reducció de costos, etc.).
Tipus 3: Inversions en industrialització de projectes d’R+D+i. Inversions vinculades a la industrialització dels resultats de projectes d’R+D+i ja realitzats anteriorment, per a la seva posterior explotació comercial. Despeses subvencionables: Actius de materials per realitzar presèries industrials, instal·lacions o equips de laboratori necessaris i dedicats exclusivament a les activitats d’R+D+i, els equips industrials i maquinària vinculada al procés d’industrialització, les inversions en tecnologies relacionades amb el disseny o la fabricació de nous productes o millora d’aquests i les despeses de personal propi o de col·laboracions externes associades a l’activitat d’industrialització del projecte. Es consideraran també objecte de finançament, per tots els tipus de projecte: - Necessitats directes de circulant necessàries per al desenvolupament del projecte d’inversió fins a un màxim del 30% de l’import del préstec.

Condicions dels préstecs de l’ICF:

a) Import: la quantia màxima de finançament no podrà excedir del 80% de la inversió a realitzar, IVA exclòs. L’import mínim de les operacions s’estableix en 300.000 euros i l’import màxim per beneficiari no podrà ser superior a 5.000.000 d’euros. En el cas de requerir un finançament superior a 5.000.000 d’euros, podrà formalitzar-se el préstec per un import superior, però el límit de la línia (i l’ajut del CIDEM) sols computarà l’import de 5.000.000 d’euros. A consideració de l’ICF, es podrà sindicar el préstec amb una o diverses entitats financeres, de comú acord amb el beneficiari, i segons l’import i el risc de l’operació.
b) Termini: el termini d’amortització es fixarà d’acord amb les característiques del projecte finançat, amb un límit màxim de 12 anys, inclosos fins a 2 anys de carència d’amortització de principal.
c) Disposicions: el préstec es disposarà contra presentació dels justificants corresponents a l’ICF i en el termini màxim de 12 mesos des de la data de formalització del préstec. S’entén per justificants les factures definitives, certificats d’obra, informes d’auditoria que certifiquin l’activació en el balanç de l’empresa de despeses fetes en recerca. Alhora s’acceptaran inversions fetes per l’empresa fins a 6 mesos abans de la data de sol·licitud. Internacionalització/ICF-CIDEM_2009 Última actualització: 15 de juny de 2009 Finançament R+D+i
d) Interès: el tipus d’interès dels préstecs objecte d’aquest conveni serà l’Euribor, més un diferencial entre 1,75% i 2,75% a determinar segons projecte i solvència del prestatari. Aquest diferencial podrà ser revisat per adequar-lo a la situació del mercat. L’interès es carregarà i revisarà periòdicament segons s’acordi. Aquest tipus d’interès podrà ser diferent a l’indicat anteriorment en el cas que l’operació compti amb la garantia d’Avalis de Catalunya, SGR.
e) Interès de demora: l’interès es calcularà afegint fins a 6 punts percentuals al tipus d’interès vigent de l’operació en cada moment.
f) Comissió d’obertura: en el moment de la formalització del contracte de préstec es farà efectiva una comissió única d’obertura de fins al 0,50% del nominal del préstec.
g) Amortització: el préstec s’amortitzarà per terminis vençuts. En cas d’amortització anticipada, parcial o total, durant els 2 primers anys de vida del préstec, s’aplicarà una comissió sobre l’import amortitzat del 4%. En el cas d’amortització parcial, aquesta haurà de ser, com a mínim del 10% de l’import formalitzat del préstec.
h) Garanties: les garanties de l’operació seran les considerades com suficients a criteri de l’ICF. Garantiran el principal, interessos de demora, despeses d’execució i qualsevulla altra que es derivi del préstec atorgat per l’Institut. i) Despeses: les despeses que, per intervenció de fedatari públic, registres, etc., es derivin d’aquestes operacions seran per compte del prestatari.

Característiques de l’ajut:

Aportació d’un ajut equivalent al 4% de l’import del préstec efectivament disposat. L’abonament d’aquest es farà en un sol pagament una vegada se n’hagi disposat en la seva totalitat.

Observacions:

La sol·licitud de préstec i bonificació d’interessos s’ha de tramitar a través de l’Institut Català de Finances (ICF). Línia d’ajuts regulada pel reglament de Mínimis.

Termini:

Del 13 de juny de 2009 al 31 de desembre de 2009 o fins exhauriment de pressupost.

Més informació:

www.acc10.cat/ajuts2009 info@acc10.cat 902 62 77 88 Finançament R+D+i

b. Crèdit Innovació

Objectiu:

Línia de préstecs mitjançant entitats financeres per a projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i).

Beneficiaris:

Empreses establertes a Catalunya o que s’hi vulguin establir. Entitats privades sense ànim de lucre i amb participació empresarial als seus òrgans de govern, establertes a Catalunya o que s’hi vulguin establir.

Tipologia projectes i despeses finançables :

Tipologia dels projectes

Projectes de recerca, desenvolupament i innovació. Consulteu les definicions de R+D+i a l’apartat d’observacions.

Condicions dels préstecs de la línia de finançament :


Tipus d’interès: 1,75%. Import: mínim de 100.000 euros i màxim de 900.000 euros. La quantia màxima de finançament no podrà excedir del 75% del pressupost acceptat del projecte (IVA exclòs). Termini: màxim de 10 anys. Carència d’amortització: fins a 2 anys. Desemborsament: el 100% en el moment de la formalització. Garanties: les requerides per l’entitat financera. Comissions: sense comissions.

Despeses finançables:

Despeses que estiguin directament vinculades amb la realització del projecte en els conceptes següents: Les despeses associades al projecte de R+D+i, com ara personal propi i col·laboracions externes, l’adquisició d’equipaments, instrumental i material dedicat a l’activitat d'R+D+i així com subministraments i altres productes similars directament derivats de l’activitat d’investigació. Els actius fixos relacionats amb la incorporació a l’empresa, a nivell industrial, de tecnologies d’última generació, nous equips tecnològicament avançats o millora tecnològica dels seus processos actuals (nivell de qualitat, automatització, reducció de costos, etc.). L’adquisició de materials per realitzar pre-sèries industrials, instal·lacions o equips de laboratori necessaris i dedicats exclusivament a les activitats d’R+D+i, els equips industrials i maquinària vinculada al procés d’industrialització, les inversions en tecnologies relacionades amb el disseny o la fabricació de nous productes o millora d’aquests i les despeses de personal propi o de col·laboracions externes associades a l’activitat d’industrialització del projecte.

Observacions:

Els projectes hauran d'haver-se iniciat amb data posterior al 8 de juny del 2009 i hauran de finalitzar en un termini màxim de 3 anys a partir de la data de sol·licitud, existint la possibilitat de sol·licitar una ampliació de termini. Definicions R+D+i
1. Recerca industrial: activitats destinades a l’adquisició de nou coneixement, explorant la possible aplicació de noves tecnologies en la generació de nous productes o processos o per obtenir una millora substancial en productes, processos o serveis existents. Inclou la creació de components en sistemes complexos que són necessaris per a la investigació industrial, en especial per a la validació genèrica d’una determinada tecnologia o aplicació d’una tecnologia.
2. Desenvolupament experimental: adquisició, combinació, configuració i ús de coneixements i tècniques ja existents, Finançament/Credit_Innovacio _2009 Última actualització: 2 de desembre de 2009 De febrer de febrer Finançament/Credit_Innovacio _2009 Última actualització: 2 de desembre de 2009 Finançament R+D+i d’índole científica, tecnològica, empresarial o d’altre tipus, amb vista a l’elaboració de plans i estructures o dissenys de productes, processos o serveis nous, modificats o millorats. Podrà incloure, per exemple, altres activitats de definició conceptual, planificació i documentació de nous productes, processos i serveis. Entre les activitats podrà figurar l’elaboració de projectes, dissenys, plans i altres tipus de documentació sempre que no vagi destinada a usos comercials. S’inclou així mateix el desenvolupament de prototips i projectes pilot que puguin utilitzar-se comercialment quan el prototip sigui per necessitat el producte comercial final i la seva fabricació resulti massa onerosa per al seu ús exclusiu amb fins de demostració i validació. ACC1Ó determinarà la despesa finançable a considerar en aquests casos. Són també finançables la producció i assaig experimentals de productes, processos i serveis, sempre que no puguin emprar-se o transformar-se de tal forma que aquests productes, processos i serveis es poguessin utilitzar en aplicacions industrials o per a fins comercials. No s’inclouen dins del concepte de desenvolupament experimental les modificacions habituals o periòdiques realitzades en productes, línies de producció, processos de fabricació, serveis existents i altres operacions en curs, encara que les modificacions puguin representar millores.
3. Innovació: projectes que tenen com a objectiu desmarcar-se de la competència buscant noves formes de fer les coses, noves funcionalitats i usos per als productes. Més concretament, es considera innovació en producte la introducció d’un bé o servei que és nou o significativament millorat respecte a les seves característiques o usos. Això inclou millores significatives en especificacions tècniques, components i materials, informàtica integrada, facilitat d’us o altres característiques funcionals. Es considera innovació en procés la introducció d’un nou, o significativament millorat, procés de producció o de subministrament. Això inclou canvis significatius en tècniques, maquinària i/o programes informàtics. Reviseu la normativa complerta.

Termini:

Des del 9 de desembre de 2009 fins al 15 d’octubre de 2010 o fins a l’exhauriment del pressupost.

Més informació:

www.acc10.cat/ajuts2009 info@acc10.cat 902 62 77 88
Entitats financeres col·laboradores: La Caixa, Caixa Catalunya, Banc Sabadell, BBVA, BSCH

BEQUES Relació Ajuts

Ajuts a la internacionalització Internacionalització/BXE_2009

a.Beques a la xarxa exterior d’ACC1Ó de formació en internacionalització empresarial 2010-2011

Objectiu:

Beques d’investigació de mercats i d’accions per a la internacionalització empresarial de personal qualificat en els àmbits de gestió empresarial, el finançament, la cooperació internacional, la innovació i la internacionalització, mitjançant la realització de pràctiques als centres de promoció de negocis d’ACC1Ó, que permetin a joves universitaris complementar la seva formació. Persones que compleixin els requisits següents en la data en què acaba el termini d’inscripció (08/01/2010):

a) Tenir nacionalitat d’un estat membre de la Unió Europea.
b) Estar empadronat/ada a Catalunya amb una antiguitat de més d’un any.
c) Titulació universitària superior o títol propi de caire superior (extensió del pla d’estudis d’un mínim de quatre anys) relacionat amb el comerç internacional.
d) Haver nascut l’any 1980 o posteriorment.
e) No haver gaudit d’una altra beca de característiques similars.
f) Tenir coneixements de llengua catalana i de llengua castellana.
g) Tenir coneixements d’anglès avançats.
h) Tenir coneixements de francès, alemany i/o xinès, en funció de la destinació.

Durada i tramitació:

Durada:


La durada de la beca s’estableix en dotze mesos, des de l'1 de juny de 2010 al 31 de maig de 2011.

Dotació i nombre de beques:

Cada beca estarà dotada amb una quantitat que oscil·larà entre els 20.000 i 33.000 euros anuals bruts. La dotació que correspon a cada destinació es fixarà en la resolució d’adjudicació. El nombre de beques, per tant, estarà en funció de la dotació individual de cadascuna d’aquestes, amb un màxim de 27 places.

Sol·licituds:

Les sol·licituds s’hauran de formalitzar amb els impresos normalitzats disponibles a la web www.acc10.cat. El formulari s’haurà de presentar per registre d’entrada i, addicionalment, s’haurà de trametre per correu electrònic a l’adreça beques@acc10.cat dins del termini establert per presentar les sol·licituds. Reviseu la normativa complerta publicada al DOGC núm. 5494 per consultar la documentació a adjuntar, el procediment de selecció dels aspirants, etc.

Observacions:

Les comunicacions relatives a les llistes d'admesos/es i d'exclosos/es, els resultats de les proves, els horaris de les entrevistes, el calendari del procés de formació i qualsevol altra informació es faran públiques a la web www.acc10.cat.

Termini de presentació de les sol·licituds:

Del 30 d’octubre de 2009 fins el 8 de gener de 2010.

Més informació:

www.acc10.cat/ajuts2009 info@acc10.cat 902 62 77 88
Última actualització: 29 d’octubre de 2009

Fuente: www.gencat.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario