sábado, 15 de noviembre de 2008

Treball posa en marxa les Aules de Recerca Intensiva de Feina per accelerar la reinserció laboral de les persones en atur

El Departament de Treball ha posat en marxa, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya, 6 Aules de Recerca Intensiva de Feina per accelerar la incorporació al mercat de laboral de les persones en situació d’atur. Aquesta iniciativa del Departament de Treball comença com una prova pilot ampliable en el futur, de la que se’n podrien beneficiar unes 2.000 persones.


La consellera de Treball, Mar Serna, ha emmarcat aquesta iniciativa “en el conjunt de mesures que el Departament de Treball impulsa des del Servei d’Ocupació de Catalunya per acompanyar i ajudar a les persones en situació d’atur a trobar feina o per a millorar la seva ocupabilitat, en l’actual conjuntura econòmica i laboral”.

Entre aquestes mesures destaca la incorporació de 184 orientadors laborals a les 70 oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El passat 6 d’octubre ja es van incorporar els primers 150 orientadors i properament ho faran els 34 restants, amb l’objectiu d’oferir un acompanyament personalitzat a persones sense feina.

De fet seran aquests orientadors laborals els que, en aquells casos on considerin que la persona precisa d’un procés més específic de tutorització en el seu procés de recerca de feina, aconsellaran a la persona acudir a una Aula de Recerca Intensiva de Feina que hi ha a Catalunya.

Mar Serna ha destacat que la posada en marxa de les 6 aules de recerca intensiva de feina “intensifica i accelera el procés de reinserció laboral de les persones en situació d’atur”

Les persones a qui s’adreça aquesta iniciativa són aquelles que estiguin en situació d’atur i vulguin treballar, amb independència de la seva procedència o temps que faci que es trobi sense feina, que s’hagin registrat a les Oficines de Treball com a demandants de feina, parteixin d’una intenció manifesta de voler treballar.

Entre d’altres coses, en aquestes aules s’assessora als treballadors sobre com redactar un currículum vitae, com afrontar una entrevista de feina o com utilitzar de manera òptima les opcions que ofereix Internet per buscar feina i activar les seves xarxes personals de contactes.

Les 6 Aules de Recerca Intensiva de Feina s’han posat en marxa a l’Oficina de Treball de Barri Gòtic de Barcelona i als Centres d’Innovació i Formació Ocupacional de L’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Salt (Girona), Lleida i Tarragona.

Durant un temps màxim de 4 setmanes, les persones seleccionades disposaran, de dilluns a dijous entre les 9 i les 13 hores, i entre les 16 i 20 hores, ordinadors amb connexió a Internet, línies telefòniques i una plataforma web que els oferirà accés directe als diferents portals de feina del mercat adaptat a les seves ocupacions sol•licitades.

Les 6 Aules de Recerca Intensiva de Feina compten amb 30 persones tècniques i orientadores de les Oficines de Treball com a responsables de portar a la pràctica la metodologia dissenyada per a buscar i trobar feina amb més probabilitats d’èxit.

Amb l’objectiu d’accelerar la reinserció laboral de les persones en situació d’atur, les persones tècniques i orientadores responsables de les Aules de Recerca Intensiva de Feina han rebut preparació en acompanyament i motivació de les persones en atur.

Reforçament de l’atenció personalitzada

El Departament de Treball, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, ha incrementat els serveis directament vinculats a les necessitats laborals de les persones que busquen feina amb una atenció personal i individualitzada per part del seu personal professional, com són els que ofereixen els orientadors laborals i les Aules de Recerca Intensiva de Feina.

Aquestes tasques es duen a terme ja que el Departament de Treball ha possibilitat que la majoria de gestions estrictament administratives es puguin fer telemàtica o telefònicament. D’aquesta manera, s’ha alliberat temps perquè els professionals de les Oficines de Treball augmentin l’atenció directa a les persones en atur.

La reconversió de les Oficines de Treball iniciada a principis de la legislatura té l’objectiu de reduir al màxim els tràmits que no aporten valor per convertir-les en autèntiques intermediàries del mercat laboral. Això passa per utilitzar les noves tecnologies per reduir el temps que dedica el personal a tasques com la renovació de la demanda d’ocupació o l’expedició de certificats, així com la inscripció a l’atur de les persones que s’han quedat sense feina i la inscripció d’ofertes.

Així, en els primers 4 mesos de 2008 el 012 ha absorbit 5.000 trucades que abans s’atenien a les oficines. Pel que fa a la renovació trimestral de la demanda de prestació d’atur –tràmit obligatori per llei si es vol percebre la prestació que es duu a terme a les oficines de Treball fruit de l’acord de traspàs de les polítiques actives d’ocupació a la Generalitat¬– actualment un 21% es fa automàticament per Internet i està previst arribar a un 80% el proper any via Internet i 012.

També s’ha facilitat que les empreses puguin presentar els contractes i les còpies bàsiques que realitzen als seus treballadors a través d’Internet, fet que ha possibilitat que el 95% dels 2,2 milions de contractes anuals es registrin telemàticament i a finals d’any es faran per Internet el 100% dels registres. I s’estan instal•lant gestors de fluxos d’usuaris a 52 oficines per millorar la planificació i gestió de les visites. A finals d’any totes les Oficines de Treball comptaran amb aquests dispositius.

VIA – www.gencat.cat

Más datos...

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha puesto en funcionamiento las Aulas de Búsqueda Intensiva de Empleo dónde se aplica una metodología para acelerar la incorporación al mercado laboral de aquellas personas que están en proceso de búsqueda de empleo, sea cual sea su procedencia o tiempo que haga que se encuentre en paro.

Las personas que participan en las Aulas Activas disponen de ordenador, conexión a Internet y línea telefónica junto a una plataforma web que les ofrece un acceso directo a los diferentes portales de empleo que hay en el mercado adaptado a sus empleos solicitados. La metodología basa su éxito en una dedicación plena de la persona usuaria a la búsqueda de empleo.

Las personas que participan en las Aulas Activas disponen de personal técnico que les asesora y les orienta en el momento de diseñar su proceso de búsqueda de empleo.

Las Aulas Activas están operativas tanto por la mañana como por la tarde para favorecer una mayor adaptación a las necesidades de las persona usuarias. Si está interesado en conocer más a fondo esta iniciativa y poder participar, puede ponerse en contacto directamente con una de las 6 Aulas Activas habilitadas por el SOC, por correo electrónico o dirigiéndose a su Oficina de Trabajo.

AULA ACTIVA BARCELONA
Oficina de Trabajo
Barrio Gótico
c. Joaquim Pou, 8
Barcelona
aula_barrigotic.soc@gencat.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario